PUR-dakisolatie: soorten & prijzen

PUR-dakisolatie: Soorten & Prijzen

Als het gaat om isolatie, is PUR-dakisolatie een van de meest populaire en effectieve opties. Het is gemaakt van polyurethaanschuim en biedt uitstekende thermische weerstand en geluidsisolatie. In deze gids zullen we ingaan op de verschillende soorten PUR-dakisolatie die beschikbaar zijn en de prijzen die u kunt verwachten te betalen voor deze isolatie.

Soorten PUR-dakisolatie

Er zijn twee soorten PUR-dakisolatie: gespoten en platen. Laten we ze eens nader bekijken.Gespoten PUR-dakisolatie

Gespoten PUR-dakisolatie wordt aangebracht door middel van een spuitpistool. Het wordt direct op het dakoppervlak gespoten en vormt een naadloze isolatielaag. Dit type isolatie is ideaal voor daken met complexe vormen en moeilijk bereikbare ruimtes. Gespoten PUR-dakisolatie heeft ook een hoge isolatiewaarde en zorgt voor een goede luchtdichtheid. Het nadeel is dat het duurder is dan plaatisolatie.

Plaatisolatie

Plaatisolatie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes. Het wordt geleverd in platen die op het dakoppervlak worden gelegd en aan elkaar worden bevestigd. Plaatisolatie is goedkoper dan gespoten isolatie en is gemakkelijker zelf te installeren. Het nadeel van plaatisolatie is dat het niet zo luchtdicht is als gespoten isolatie.

Prijzen van PUR-dakisolatie

De prijzen van PUR-dakisolatie variëren afhankelijk van het type isolatie en de grootte van het dakoppervlak. Over het algemeen kost gespoten PUR-dakisolatie tussen de € 30 en € 50 per vierkante meter, terwijl plaatisolatie tussen de € 20 en € 35 per vierkante meter kost. Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen exclusief installatiekosten zijn.

FAQs

1. Is PUR-dakisolatie brandveilig?
Ja, PUR-dakisolatie is brandveilig. Het heeft een B1-brandklasse en is zelfdovend.

2. Hoe lang gaat PUR-dakisolatie mee?
PUR-dakisolatie gaat minstens 25 jaar mee.

3. Kan PUR-dakisolatie vocht opnemen?
Nee, PUR-dakisolatie neemt geen vocht op. Het is waterafstotend en voorkomt condensvorming.

4. Moet ik een professional inhuren om PUR-dakisolatie te installeren?
Het wordt aanbevolen om een professional in te huren om PUR-dakisolatie te installeren vanwege de complexiteit van het proces.

5. Kan PUR-dakisolatie worden gebruikt op platte daken?
Ja, PUR-dakisolatie kan worden gebruikt op platte daken.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een effectieve en duurzame isolatie optie voor uw dak, dan is PUR-dakisolatie zeker de moeite waard om te overwegen. Er zijn verschillende soorten PUR-dakisolatie beschikbaar, waaronder gespoten en plaatisolatie. De prijzen variëren afhankelijk van het type isolatie en de grootte van het dakoppervlak. Het is belangrijk om een professional in te huren om PUR-dakisolatie te installeren vanwege de complexiteit van het proces.