EPDM dakbedekking op rol

EPDM Dakbedekking op rol: Een Gids voor de Beste Dakbedekking

EPDM dakbedekking op rol is een van de populairste dakbedekkingsmaterialen op de markt. Het wordt gebruikt voor residentiële en commerciële daken vanwege de vele voordelen die het biedt. Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor EPDM dakbedekking op rol, inclusief de voordelen, installatie, onderhoud en kosten.

Wat is EPDM Dakbedekking op rol?

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een synthetisch rubber dat wordt geproduceerd door polymerisatie van ethyleen, propyleen en een kleine hoeveelheid diene. EPDM dakbedekking op rol is gemaakt van deze synthetische rubber. Het is een single-ply dakbedekking, wat betekent dat het uit één laag bestaat.Voordelen van EPDM Dakbedekking op rol

EPDM dakbedekking op rol heeft veel voordelen ten opzichte van andere dakbedekkingsmaterialen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

1. Duurzaamheid: EPDM dakbedekking op rol gaat lang mee. Het heeft een levensduur van minimaal 50 jaar. Het is bestand tegen extreme temperaturen, vocht en UV-straling.

2. Eenvoudige installatie: EPDM dakbedekking op rol is eenvoudig te installeren. Het kan op bijna elk dakoppervlak worden aangebracht, inclusief beton, hout, metaal en bitumen.

3. Weinig onderhoud: EPDM dakbedekking op rol vereist weinig onderhoud. Het hoeft alleen maar schoon te worden gehouden en indien nodig gerepareerd te worden.

4. Milieuvriendelijk: EPDM dakbedekking op rol is milieuvriendelijk. Het is volledig recyclebaar en bevat geen giftige stoffen.

5. Kosten-effectief: EPDM dakbedekking op rol is kosteneffectief. Het is goedkoper dan veel andere dakbedekkingsmaterialen en heeft een lange levensduur, waardoor het een goede investering is op de lange termijn.

Installatie van EPDM Dakbedekking op rol

De installatie van EPDM dakbedekking op rol is relatief eenvoudig. Hier zijn de stappen die moeten worden gevolgd:

1. Voorbereiding: Het dakoppervlak moet schoon en droog zijn voordat de EPDM dakbedekking op rol wordt aangebracht. Eventuele losse of beschadigde delen moeten worden gerepareerd voordat de dakbedekking wordt aangebracht.

2. Aanbrengen van primer: Breng een laag primer aan op het dakoppervlak om de hechting te verbeteren.

3. Aanbrengen van lijm: Breng lijm aan op het dakoppervlak en de onderkant van de EPDM dakbedekking op rol.

4. Aanbrengen van EPDM dakbedekking op rol: Plaats de EPDM dakbedekking op rol op het dakoppervlak en druk het stevig aan.

5. Afwerking: Snijd de EPDM dakbedekking op rol op maat en werk de randen af met kit.

Onderhoud van EPDM Dakbedekking op rol

EPDM dakbedekking op rol vereist weinig onderhoud, maar het is belangrijk om het dak regelmatig schoon te houden en eventuele beschadigingen te repareren. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van EPDM dakbedekking op rol:

1. Regelmatig schoonmaken: Maak het dak regelmatig schoon om vuil en bladeren te verwijderen. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schuurmiddelen.

2. Inspectie: Inspecteer het dak regelmatig op beschadigingen, zoals scheuren of blazen. Repareer deze onmiddellijk om verdere schade te voorkomen.

3. Vermijd zware voorwerpen: Vermijd het plaatsen van zware voorwerpen op het dak, omdat dit schade kan veroorzaken.

4. Verwijder sneeuw: Verwijder sneeuw van het dak om schade te voorkomen.

Kosten van EPDM Dakbedekking op rol

De kosten van EPDM dakbedekking op rol variëren afhankelijk van de grootte van het dak en de dikte van de dakbedekking. Over het algemeen kost EPDM dakbedekking op rol tussen de €5 en €15 per vierkante meter. De kosten voor installatie variëren ook, afhankelijk van de locatie en de omvang van het project.

FAQ’s over EPDM Dakbedekking op rol

1. Is EPDM dakbedekking op rol geschikt voor platte daken?
Ja, EPDM dakbedekking op rol is geschikt voor platte daken.

2. Kan EPDM dakbedekking op rol worden gerepareerd?
Ja, beschadigde EPDM dakbedekking op rol kan worden gerepareerd.

3. Hoe lang gaat EPDM dakbedekking op rol mee?
EPDM dakbedekking op rol heeft een levensduur van minimaal 50 jaar.

4. Is EPDM dakbedekking op rol milieuvriendelijk?
Ja, EPDM dakbedekking op rol is milieuvriendelijk en volledig recyclebaar.

5. Hoeveel kost EPDM dakbedekking op rol?
De kosten van EPDM dakbedekking op rol variëren afhankelijk van de grootte van het dak en de dikte van de dakbedekking. Over het algemeen kost EPDM dakbedekking op rol tussen de €5 en €15 per vierkante meter.

Conclusie

EPDM dakbedekking op rol is een uitstekende keuze voor residentiële en commerciële daken vanwege de vele voordelen die het biedt. Het is duurzaam, eenvoudig te installeren, vereist weinig onderhoud, is milieuvriendelijk en kosteneffectief. Door de installatie- en onderhoudstips in dit artikel te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw EPDM dakbedekking op rol lang meegaat en uw dak beschermt tegen de elementen.